Mange af vores atleter benytter sig af ThoraxTrainer (langrendsskisimulator) især til vintertræning, som har vist sig at være en ideel all round træningsmaskine til triatlon og andre udholdenhedssportsgrene. ThoraxTraineren er oprindeligt udviklet til langrendsløbere, men har vist sig at være enormt effektivt også til triatlon. Træningsprogrammerne er lavet som ret korte, men ekstremt effektive træningsprogrammer som ThoraxTrainer har produceret, inddelt i 3 niveauer (1: begynder, 2: medium og 3: avanceret). ThoraxTrainer findes i Fitness.dk Rødovre, HITFITNESS og Welcome-Fitness. De kan enten udføres alene, i grupper og i samspil med andre træningsmaskiner som spinningcykler (oftest kaldt for Ski & Bike).

Image
Svømning
Armbevægelsen i ThoraxTrainer er næsten den samme som i et svømmetag, så du bruger helt de samme muskler som i svømning. Med ThoraxTrainer kan du få større modstand i armbevægelsen, end du kan i vandet.
Derved kan du hurtigere udvikle større styrke og kondition i overkroppen med ThoraxTrainer, end du kan i vandet. Samtidig bevirker ThoraxTrainers store effekt på coremuskulaturen, at du får en bedre position i vandet, fordi du kan holde ben og fødder op til vandoverfladen. Det giver større trækstyrke og mere fart.
Image
Cykling
ThoraxTraineren er konstrueret, så du i hvert stavtag skal stemme imod med benene med samme kraft, som du trykker med arme og overkrop.
Det giver en meget effektiv udholdende styrketræning af lår-, sæde- og baglårs-muskler, som gør, at du kan træde hårdere i pedalerne. Samtidig aktiveres og trænes dine coremuskler i hvert stavtag, så du bedre kan holde imod presset fra benmusklerne, når du træder i pedalerne. Derved kan du øge dit watt output på cyklen væsentligt på kort tid.
Image
Løb
ThoraxTrainer træner meget effektivt din core-stabilitet. Den træner også ben muskulaturen og musklerne under fødderne. Derved får du alt i alt en forbedret ”bounce” i hvert løbeskridt, fordi din core optager stødet fra underlaget, – du ”taber” ikke hoften og din fod fjedrer bedre. Det giver øget fart, god løbeteknik over længere tid og langt mindre risiko for skader.

De første fire billeder er en introduktion til træningsprogrammerne til ThoraxTrainer

De næste syv billeder er specifikke Ironman træningsprogrammerne til ThoraxTrainer

De sidste 12 billeder er generelle træningsprogrammer til ThoraxTrainer