Foreningen ”/tri club denmark” er stiftet den 16. juli 2013 og har hjemsted i Københavns kommune af Brian Overkær og en håndfuld ildsjæle, der alle kom fra Fitness.dk TRI. Klubben udsprang af Fitness.dk TRI hold, som Brian Overkær og Anders Rørbæk drev. Men man ønskede friere rammer, samt at være en rigtig triatlonklub (DTriF godkendte ikke Fitness.dk TRI som værende en klub, men en kommerciel virksomhed ved udgangen af 2014. Men har efter en mindre nedgang, grundet at der en række nye klubber til i 2015, fundet sit mere naturlige leje her i 2016 med godt 600 medlemmer.

Foreningen er tilsluttet. Dansk Triatlon Forbund under Danmarks Idræts-Forbund (DIF) og er underlagt disses love og bestemmelser.

Medlem af
Dansk Idræts Forbund – DIF